Бързи 
Връзки
Ok
НАЧАЛО
За нас
Организационна структура
ИНФОРМАЦИЯ за СЪДА
ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА
СЪДИИ
ЗАЩИТА на ЛИЧНИТЕ ДАННИ
ПРАВНА ПОМОЩ
ПРАВИЛА за ПОВЕДЕНИЕ
Често задавани въпроси
Новини І Съобщения І Обяви І
Новини
Съобщения
Обяви
СЪДЕБНИ СПРАВКИ
НАСРОЧЕНИ ЗАСЕДАНИЯ
Дела с обществен интерес
СЪДЕБНИ АКТОВЕ
АКТОВЕ по ГРАЖДАНСКИ ДЕЛА
януари 2020 г.
АКТОВЕ по НАКАЗАТЕЛНИ ДЕЛА
януари 2019 г.
С Л У Ж Б И
Бюро съдимост
Регистратура
Деловодство
Съдебни секретари
Съдебен изпълнител
Връчване на призовки
Архив
Служба Пробация
Служба по вписвания
Контакти
Банкови сметки
ТАРИФА Държавни такси
БЛАНКИ, ФОРМУЛЯРИ
Съдебен указател
Годишни Доклади
Декларации по ЗПКОНПИ
 Новини І Съобщения І Обяви І    Новини  
 НОВИНИ


   Н О В И Н И                                                                                                                                             

Районен съд Разлог...

     За втора поредна година, съдебните служители към Регионална секция на НССС при Районен съд гр. Разлог почетоха днешния голям християнски празник 21.11.2019 г. - Ден на християнската младеж и семейство, с прекрасна питка и торта.
     ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
     Нека от този ден станем наистина едно голямо и задружно семейство, което да отстоява това, което сме постигнали и правим това, което е добро за всички съдебни служители!
 
галерия              

     На 14.10.2019 г., Районен съд - Разлог взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на И.Г.К. и П.Н.К. от Разлог, ЧНД № 492/2019 г.
     Мъжете бяха задържани на 11.10.2019 г. след получен сигнал в полицията, че са изнасили 14-годишно момиче от Разлог.
     ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда подлежи на обжалване или протестиране от страните пред Окръжен съд - Благоевград.

     На 12.04.2019 г. в обявения за Ден на отворените врати под надслов "140 ГОДИНИ ТЪРНОВСКА КОНСТИТУЦИЯ", ученици от IX"а" и X"б" клас, под ръководството на г-н Слав Астинов и г-жа Горица Власева, посетиха съдебната палата на Районен съд - Разлог. С интерес те се запознаха с дейността на съда, посетиха отделни служби и съдебни зали.

     За поредна година по инициатива на членовете на Регионална секция на НССС при Районен съд гр. Разлог, на 22.11.2018 г. бе създадена перфектна организация и както традицията повелява за всяка Коледа, така и тази година, за нашето празнично Коледно-новогодишно настроение се постарахме във фоайето на партера на Съдебната палата да блесне една красива, празнично украсена коледна елха, с пожелание да създадем едно прекрасно Коледно-новогодишно настроение както на всички съдии и служители, така и на адвокати, прокурори, граждани, които посещават сградата на съда!
галерия              

     Съдебните служители към Регионална секция на НССС при Районен съд гр. Разлог се присъедини към инициативата на Регионална секция на НССС при Софийски градски съд, организирана във връзка с днешния голям християнски празник 21.11.2018 г. - Ден на християнската младеж и семейство, кулинарна изложба. С това показваме какво можем да направим като едно задружно голямо семейство. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
галерия              

     На 17.11.-18.11.2018 г. съдебните служители-членове на Регионална секция на НССС при Районен съд гр. Разлог, съвместно с колеги от Регионална секция на НССС при Софийски градски съд, посрещна зимата с двудневна екскурзия до красивата столица на съседна Сърбия - гр.Белград и градовете Сремски Карловци, Нови Сад и околните забележителности. Вечерта беше отпразнувана с невероятен купон! Тази прекрасна инициатива на съдебните служители, членове на РС на НССС при Районен съд гр.Разлог, бе подкрепена и споделена и от няколко съдии!
     Успяхме да си създадем едно прекрасно настроение, с незабравимо преживяване! Дано и занапред да имаме повече такива приятни и положителни моменти!

галерия              

     По инициатива на Регионална секция на НССС при Софийски градски съд, съвместно с регионалната секция на НССС към Районен съд - Разлог, на 20 и 21.10.2018 г. бе организирано изнесено обучение, което се проведе в м.”Цигов чарк” в Учебна база на Прокуратура на Република България. Поканени бяха колеги от РС на НССС при Районен съд гр.Шумен, РС на НССС при Окръжен съд Благоевград, РС на НССС при Районен съд Благоевград, РС на НССС при Окръжен съд София.
     Гости на обучението бяха председателят на Районен съд гр. Разлог – районен съдия Димитър Думбанов, координаторът на НССС, както и колегите от Районен съд гр. Гоце Делчев.
     След приключване на обучението г-жа Теодора Маринкова връчи сертификати на всеки един от участниците, а те отчетоха ползата от обучението и си пожелаха по-често да бъдат организирани съвместни обучения и да се срещнат скоро отново.

галерия           

     За пореден път в сградата на Районен съд гр.Разлог, на 22.06.2018 г. по инициатива на Регионалната секция на НССС при Районен съд - Разлог, се проведе обучение на тема: "ЕТИКА И ЕТИЧНО ПОВЕДЕНИЕ НА СЪДЕБНИЯ СЛУЖИТЕЛ " с лектор-обучител към НССС г-жа ТЕОДОРА МАРИНКОВА - служител от АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД гр. Перник.
     От поканените като гости в обучението служители от всички регионални секции на НССС от съдилищата на Благоевградски съдебен район, участие взеха съдебни служители от Районен съд гр. Гоце Делчев.
     След приключване на обучението г-жа ТЕОДОРА МАРИНКОВА връчи сертификати на всеки един от участниците в обучението. Събитието бе отбелязано и с неформален среща-обяд, както и с няколко фотографии от интересни моменти по време на обучението.

галерия               

     Казват, че всяка пролет е едно ново начало...
ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ!
     По инициатива на съдебните служители - членове на Регионална секция на НССС при Районен съд гр. Разлог, по случай 22-ри март – идването на ПРОЛЕТТА, един от най-красивите сезони на годината, бе създадена перфектна организация за един незабравим уикенд в Княжевац, Република Сърбия!
     Съвместно с колеги от Софийски градски съд, бе организирана прекрасна двудневна екскурзия до съседна Сърбия, с посещение на гр.Пирот, гр.Ниш, гр.Княжевац и околните забележителности. Вечерта беше отпразнувана с невероятен пролетен купон! Тази прекрасна инициатива на съдебните служители, членове на РС на НССС при Районен съд гр.Разлог, бе подкрепена и споделена с Председателя на съда и няколко съдии!    
     Успяхме да си създадем едно прекрасно ПРОЛЕТНО настроение, с незабравимо преживяване! Всички се веселихме и танцувахме от сърце! Дано и занапред да имаме повече такива приятни и положителни моменти!
галерия              

     По случай 17 години от учредяване на НССС в България, членовете на Регионална секция на НССС при Районен съд гр. Разлог на 16.02.2018 г. (петък) по традиция, отпразнуваха годишнината с малка почерпка!
За почерпката бяха поканени и присъстваха както всички членове на РС на НССС при Районен съд гр.Разлог, така и целият съдийски състав, колегите от Агенция по вписвания гр. Разлог, служба „Пробация” и съдебна охрана при Районен съд гр. Разлог.
галерия              

     На 19.12.2017 г., за поредна година членовете на Регионална секция на НССС при Районен съд гр.Разлог поеха благотворителна инициатива. С една малка сума отделена от събраният членски внос, както и с допълнително събрани благотворително парични средства от всички служители от РС на НССС при Районен съд гр.Разлог, малка група колеги дари средствата на пострадало преди месец при пожар семейство на РОСКА и КОСТАДИН МАРДОВИ в гр.Разлог. Със скромната сума в този тежък за пострадалото семейство момент, успяхме да допринесем малко радост, малко настроение пред Коледните и Новогодишни празници, като им засвидетелствахме уважението си.
галерия           


     През 2016-2017 година Районен съд - Разлог и ПГТХТ „Никола Стойчев“ гр. Разлог продължават участието си в образователната програма реализирана съгласно споразумението за сътрудничество между Висш съдебен съвет и Министерство на образованието и науката на тема „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Целта на програмата бе превенция и повишаване на информираността на учениците за структурата, функциите и значението на съдебната власт в Република България. Програмата бе реализирана на няколко етапа:
     Провеждане на лекционни курсове - участие взеха ученици от IX-XI класове. Особен интерес предизвикаха темите „Разделението на властите според Конституцията на България. Функции на съдебната власт“, „Представяне на професиите на съдия, прокурор, следовател и запознаване със статута на магистратите“, „Превенция срещу употребата на наркотични вещества“ и други, които бяха представени от Председателя на районния съд Димитър Думбанов и районен съдия Искра Трендафилова, прокурорите Ружена Кондева, Васил Чекански, Мирослав Каназирев и Костадин Чилев.
     Финалът на сътрудничеството по програмата бе достигнат на 23.06.2017 г. с реализирането на симулативен съдебен процес, в който учениците влязоха в ролята на съдии, прокурори, адвокати, вещи лица, свидетели и обвиняем по воденото от тях дело.
     С особен интерес в тази инициатива се включиха доброволци от IX-XI класове. За професионалната им подготовка съдействие оказаха Административния ръководител - председател на съда - съдия Думбанов, а от страна на Районна прокуратура Разлог - прокурор Чекански. Ценните им съвети помогнаха на учениците да вникнат в същността на обвинителната и защитната тези, подготовката и начина на водене на съдебния процес.
     Така по-знаещи и по-подготвени, подрастващите формират и повишават своята правна грамотност и гражданска култура, повишават степента на отговорност и спазване на законите, изграждат по-висока степен на превенция към противообществените прояви сред младите хора.

    На 24.04.2017 г. в сградата на Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии „Никола Стойчев“ гр. Разлог, се проведе извънкласна лекция на тема "Разделение на властите според Конституцията на Република България. Функции на съдебната власт. Структура на съдебната власт. Висш съдебен съвет" с лектор Димитър Думбанов - административен ръководител - председател на Районен съд - Разлог.
     Лекцията бе в продължение на сътрудничеството по образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ между Районен съд - Разлог и ПГТХТ "Никола Стойчев" в рамките на споразумението за сътрудничество между Висш съдебен съвет и Министерство на образованието и науката.
ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В СЪДЕБНА ПАЛАТА - РАЗЛОГ
     На 21.04.2017 г. Районен съд - Разлог отвори врати за граждани и ученици. В рамките на работния ден от 10:00 до 15:00 часа, председателят на Районен съд - Разлог проведе среща с ученици от 11 клас при ПГТХТ „Никола Стойчев” - Разлог, в рамките на която ги запозна с работата на магистратите и отделните служби и основно с тяхното професионално ориентиране.
      След срещата единадесетокласниците с внимание изслушаха интересната лекция на тема „Представяне на професиите съдия, прокурор, следовател и запознаване със статута на магистратите”, която бе част от предвидените мероприятия по образователна програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“

   На 16.01.2017 г. в зала № 2 на Районен съд - Разлог се проведе лекция на тема „Как можем да защитим правата си чрез съдебните институции? Видове съдебни услуги. Достъп до правосъдие. Как да се предпазим да не станем жертва на престъпления. Детско правосъдие. Непълнолетните лица и правосъдието – жертви и извършители на престъпление“, с лектор съдия Искра Трендафилова от Районен съд - Разлог. Лекцията се проведе пред ученици от 10-ти клас от Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии „Никола Стойчев“ гр. Разлог и представлява част от предвидените мероприятия по образователна програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.
     Учениците бяха запознати с начините за защита на правата им пред органите на досъдебното производство и съда в случаите, когато непълнолетно лице е жертва на престъпление. Също така им бе пояснено към кои органи и институции могат да се обърнат за помощ и съдействие, когато непълнолетно лице е жертва или свидетел на престъпление. Бяха им разяснени основните права, които непълнолетно лице - жертва на престъпление има по повод образувано наказателно производство. На десетокласниците бяха пояснени и особеностите при разпит на непълнолетен свидетел в наказателното производство. Основните права и задължения на свидетеля, включително и с предвидените в закона възможности за защита на сигурността на свидетел или негови близки по повод образувано наказателно производство.
     По време на лекционния курс, учениците бяха запознати и с предвидените в ЗБППМН възпитателни мерки, които могат да бъдат наложени на малолетни и непълнолетни извършители на противообществени прояви, както и с основните правомощията на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Също така, учениците бяха запознати и с основните цели на предвидените в НК наказания, които се налагат на непълнолетни извършители на престъпления.
     По време на лекцията на десетокласниците бе прожектиран и филмът „Детско правосъдие“, представляващ част от десетте информационни рубрики „Третата власт – отвътре“ от електронния сайт на ВСС.
     Лекционния курс беше насочен към формиране правна грамотност и култура у подрастващите; обогатяване познанията на учениците; постигане на разбираемо и отворено към обществото правосъдие и повишаване доверието в съдебната власт.
     Програмата се реализира съгласно сключено споразумение за сътрудничество между Висш съдебен съвет и Министерство на образованието и науката.


 
 


2760 гр.Разлог, ул."Иларион Макариополски"23, тел.:0747 80181-184, факс:0747 80181, E-mail: rs_razlog@abv.bg, razlog-rs@justice.bg  
USAID Тази Интернет страница е създадена с подкрепата на Инициатива за укрепване на съдебната система на ААМР